Headset Chickie

Hoe vaak heb jij al een stockfoto van een aantrekkelijke dame (liefst met headset) op de contactpagina van een website gezien? Dat ziet er minder professioneel uit dan het lijkt. Tikje naïef. De dame in kwestie spreekt wel alle talen, Google haar afbeelding eens!

Kijk eens bij 1 van mijn relaties, zo kan het ook: Maak een echte eigen “over mij” pagina.

Handjes-schudden

Een andere typisch StockFoto is de afbeelding van twee succesvol ogende zakenmensen die elkaars handen schudden. Niet doen. Neem desnoods een icoontje. OK?

Doe jezelf, Google en je websitebezoekers een groot plezier. Gebruik het liefste originele, eigen afbeeldingen en media. Dit komt je SEO ten goede. Je site is dan origineel en past beter bij jou dan je ooit met standaard stockfoto’s zult bereiken. Ik help je graag aan een fotograaf of grafisch ontwerper die bij JOU past. Samen maken we er iets moois & origineels van.

En ja, op mijn website gebruik ik ook liefst originele afbeeldingen, ik beschik over een waslijst voor bronnen van rechtenvrije afbeeldingen voor plaatsen waarvoor (nog) geen eigen materiaal is gekozen.

Nog eentje:

Geen foto’s laten linken naar zichzelf

Als je een foto plaatst, maak er dan geen link van. (Tenzij dit echt nodig is maar link dan tenminste naar een pagina)

Maak je van je foto per ongeluk wel een link en je bezoeker klikt daarop dan zal de originele foto in een verder leeg venster openen (nope niet in een nieuw venster…) met linksbovenin je afbeelding. Dit werkt verwarrend. Niet doen.
maak van afbeeldingen geen link naar zichzelf in wordpress

Kijk maar, ik heb deze expres als “link naar mediabestand” laten staan. Niet wegklikken, je kunt je voorstellen wat er dan gebeurt…

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly