Vandaag lijkt een gewone, zelfs zonnige dag. Ik word daar heel blij van!

Voor ondernemers met een website kan het zelfs een heel zonnige dag worden. Vooral als je de website goed hebt (laten) onderhouden. Vanaf vandaag ben je namelijk veel beter zichtbaar in Google voor de grote meerderheid van potentiële klanten op een mobieltje of tablet.

Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat je de Google-test doorstaat:
Als een website bijvoorbeeld te kleine letters gebruikt of maar weinig ruimte laat tussen links, wat het lastig maakt om met je vinger op de juiste link te drukken, dan is de kans kleiner dat die site bij Google boven aan de zoekresultaten verschijnt.
Een ander criterium is de breedte van de site: als de site zó breed is dat de gebruiker horizontaal moet scrollen, levert ook dat een slechtere vindbaarheid in Google’s zoekmachine op.

Durf je het aan? Hoe mobielvriendelijk is jouw website?
Pak je mobiel of tablet en zoek via Google je bedrijfsnaam. Of open de link vanaf je mobiel…
MagicDay! Er staat “Awesome” of Geweldig. En jij gaat rustig verder met belangrijker zaken.

MayDay? Hmmm. Maak snel een afspraak. In mei heb ik nog ruimte om je site te restylen zodat ook jij met een “Awesome” van Google op zak verder kunt gaan met je eigen bezigheden.

Nog iets over Google:

Ken je Google Webmastertools? Hiermee kun je controleren of je pagina’s correct in de zoekmachine zijn opgenomen. Niets engs of technisch, het enige dat je hoeft te doen is in de zoekbalk van google je domeinnaam intikken, voorafgaand door site:

site:jouwdomein.nl

Dan verschijnen alle “snippets” voor jouw site. Vind je de uitkomst aan de karige kant, of staan er pagina’s tussen die je niet in de zoekmachine wilt? Neem dan even contact op.

Dat was het voor vandaag!
Zoek de balans tussen zon en werk. Maak je zichtbaar.

 

 

 

 

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly